کد خبر : ۲۲۱۱۸۰ تاریخ خبر: ۱۳۹۵/۰۵/۳۱ ساعت ۱۲:۳۸

مدیر انجمن دوستداران و پژوهشگران دزفول خواستار شد:
جبران خسارتهای وارده بر اثر سیل به سازه های آبی دزفول

مدیر انجمن دوستداران و پژوهشگران دزفول خواستارجبران خسارات های وارده بر اثر سیلاب فرودين ماه به سازه های تاریخی دزفول توسط مسئولان استاني شد.

 جبران خسارتهای وارده بر اثر سیل به سازه های آبی دزفول

محمد آذرکيش در گفتگو با خبرنگار شبكه خبري دز(دز ان ان)، اظهار کرد: دزفول، شهری تاریخی با پیشینه‌ چندهزار ساله است که در حال حاضر بیش از 150 اثر ثبت ملی ارزشمند را در خود جای داده و در زمره شهرهای ارزشمند تاریخی کشور به شمار می رود.

وی افزود: در این میان برخی آثارتاريخي دزفول به دلیل ویژگی های منحصر به فرد، از اهمیت بیشتری برخوردارند و در زمره شاخص ترین آثار تاریخی جهان به شمار می روند که از آن جمله می توان به پل ساسانی دزفول با شماره ثبت84 اشاره کرد که در کنار آن آسیاب های آبی نیز با شماره ثبت ملی 3984 به عنوان بخش مهمی از سازه های آبی باستانی و تاریخ پل‌سازی، مجموعه با ارزشی را تشکیل داده اند.

مدیر انجمن دوستداران و پژوهشگران شهرستان دزفول ، قدمت اولیه سازه های آبی دزفول را مربوط به زمان ساسانیان برشمرد و گفت:از این رو سازه های آبی دزفول برای حفظ و نگهداری به عنوان میراث ارزشمند ملی نیازمند توجه ویژه ای هستند اما با این وجود، آن طور که شایسته است در این سالها مورد توجه قرار نگرفته اند.

آذرکیش در ادامه بابیان اینکه پل ساسانی دزفول نماد اقتدار و مهندسی ایرانیان در طول تاریخ بوده که جهت حفظ پل از سال 1390 تاکنون عبور وسایل نقلیه برروی آن با پیگیری شهرداری دزفول متوقف شده، اضافه کرد: در حال حاضر فقط عابران پیاده می توانند برروی این پل تردد کنند اما، با توجه به قدمت 1800 ساله بنا و به دلیل قرار گرفتن در مسیر مهم رودخانه دز این پل باستانی نیازمند مرمت های منظم و دوره ای است تا از آسیب ها در امان بماند.

وی یادآور شد: این در حالی است که بودجه های پراکنده در سال های اخیر جهت مرمت پل در نظر گرفته شده و چند سال از آخرین تخصیص می گذرد اما این بودجه ها چندان پاسخگوی نیازهای پایداری سازه ای و حفاظتی آن نبوده است.

مدیر انجمن دوستداران و پژوهشگران دزفول تاکید کرد : زنگ خطر نیاز به توجه بیشتر به این اثر مهم تاریخی را برای دوستداران و فعالان میراث فرهنگی کشور به صدا درآمده و این موضوع زمانی از حساسیت بیشتری برخوردار می شود که وقایع خاصی از جمله سيل نیز بر پل فشار آورده و حیات آن را مورد تهدید قرار داده است.

آذرکیش توضیح داد: در اثر وقوع سیلاب در فروردین ماه سال جاری، فشارو خسارات زیادی بر پل و سازه های آبی در رودخانه دز وارد شد، ضمن اینکه نیمه کاره رها شدن مرمت های گذشته پل و سازه های آبی دزفول سبب شده که آسیب های این آثار تشدید شود که در صورت عدم رسیدگی و مرمت به شکل اضطراری، بخش عمده‌ای از هویت تاریخی و معماری این سازه‌ها در معرض نابودی قرار می گیرد.

وی ادامه داد: جهت پیگیری این مهم ، انجمن دوستداران و پژوهشگران دزفول مکاتباتی را با اداره کل میراث فرهنگی استان خوزستان درراستای اختصاص بودجه ای برای جبران برخی خسارت های ناشی از سیل از طریق اعتبارات حوادث غیرمترقبه استان صورت داده که انتظار می رود با پیگیری مدیران دلسوز استان، این مکاتبات ما به نتیجه برسد و اقدامات عملی و جدی برای حفاظت از این میراث ملی صورت بگیرد.

مدیر انجمن دوستداران و پژوهشگران شهرستان دزفول تاکید کرد: متاسفانه گذر زمان سازه های آبی دزفول را فرسوده کرده و با وجود اینکه میراث فرهنگی بودجه محدودی دارد اما با توجه به وقوع سیل و خساراتی که وارد شده مسئولان شهرستان باید از طریق بودجه ای خاص و ویژه در پي جبران خسارت های وارده به سازه های آبی دزفول ( پل و آسیاب های تاریخی) باشند.

برچسب ها: انجمن دوستداران و پژوهشگران شهرستان دزفول محمد آذرکيش سازه های تاریخی دزفول سیل